PORSELEN MAKYAJ NASIL YAPILIR? & PORSELEN MAKYAJIN PÜF NOKTALARI


Porselen gibi bir cildiniz olmasını istiyorsanız eğer öncelikle cildinizi makyajı hazırlamanız gerekir. Cildi porselen makyaja hazırlamak için gerekli cilt temizleme malzemelerinden bir tanesi, peeling olmalıdır. Cildinize makyaj öncesinde peeling uyguladığınız zaman, cildinizin pürüzsüz görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Cildinizi her zamanki gibi yüz temizleme jeli ya da toniklerle temizleyebilirsiniz. Peeling, cildinizi ölü derilerden arındırma işlemi yapar. Böylelikle cildiniz gün boyunca daha ışıltılı ve parlak bir görünüm sağlar. Tonik, peeling ve yüz temizleme jeli uyguladıktan sonra cildinize nemlendirici uygulayabilirsiniz. Cildinizin daha yumuşak olması için cilt tipinize uygun bir makyaj bazını tercih edebilirsiniz. 

Porselen makyajı daha kalıcı olması için kaliteli cilt ürünleri kullanılmalıdır. Genellikle gelin makyajı için kullanılan ve güvenilen ürünler tercih edilmelidir. Kullanmak istediğiniz fondötene karar verdikten sonra kalıcılığı ile ön plana çıkan bu ürünü cildinize eşit bir şekilde dağıtmak gerekir. Fondöten tere ve suya karşı dayanıklı olmalıdır. Porselen makyajı için fondöten uygulandıktan sonra gözaltı kapatıcısını uygulama aşamasına geçebilirsiniz. Gözaltı kapatıcısı fotoğraflarda her zaman güzel çıkmalıdır. Kapatıcıyı sürdükten sonra şeffaf pudranızı cildinizin tamamına dikkatli bir şekilde uygulayabilirsiniz. Şeffaf pudralar genellikle porselen makyajı sabitlemek amacıyla kullanılır. Ten makyajınız, şeffaf pudra sayesinde daha kalıcı bir hale gelmiş olur. Şeftali tonlarındaki allık, elmacık kemiklerinden başlayarak hafif bir şekilde yukarı doğru uygulanır. 

Porselen makyaj yaparken gözlerinizi her zaman ön plana çıkarmak istiyorsanız eğer, göz kapaklarınıza far bazı uygulanarak, yaptığınız göz makyajınızı daha güzel sabitleyebilirsiniz. Far paletinin içerisinden nude renginde bir far seçerek göz kapağına baz gibi uygulayabilirsiniz. Göz kapağının dış kısmına en çok da şakak kısmına doğru koyu kahverengi bir far sürerek alt kirpikleriniz ile aynı renk kullanabilirsiniz. Göz kapağını  dış kısmı ile kirpiklerinizin aynı renk olması gözlerinizi daha boyutlandırmayı sağlar. Kirpiklerinizi kıvırdıktan sonra rimel sürerek, göz makyajınızı tamamlamış olursunuz. 

Göz makyajını ön plana çıkarmak yerine dudakları ön plana çıkarmak isteyen kişiler, genel olarak göz makyajını hafif renklerde uygulayıp ve hafif bir maskara sürüp, mat bir ruj ile dudaklarını renklendirebilir. Mat ruj, porselen makyajdan her zaman pürüzsüz olmasını destekler. Kıyafetinize uygun olan rengi seçerek, kıyafetinizin renginde bir mat ruj tercih edebilirsiniz.


PORSELEN MAKYAJ NEDİR?

Genellikle özel günlerde, davetlerde ve düğün gibi ortamlarda kullanılan makyaj olarak uygulanır. Porselen makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar ve kullanılması gereken makyaj malzemeleri vardır. Porselen makyaj uygulandığı zaman cilde mat bir görünüm verir aynı zamanda cildi kusursuz gösterir. Genellikle normal makyajdan farklı olarak kullanılan taş pudra, porselen makyaj da sulandırılarak yüze sürülür. Bu makyaj türünde kullanılan göz farları ise ıslak olarak kullanılır. Cilt üzerinde sadece doğal durmaz aynı zamanda mat bir görüntü sağlar. Ciltte herhangi bir yara izi, yanık izi ve çok büyük doğum lekeleri varsa eğer, bu izlere karşı porselen makyaj oldukça başarılı sonuçlar sağlar.

Cildin özel günlerde pürüzsüz, kusursuz ışıltılı görünmesini sağlayan porselen makyaj, cildin muhteşem göstermesini her zaman kullanılan makyaj ürünlerine bağlı kılar. Porselen bebeklerde olduğu gibi pürüzsüz bir görünüm elde etmek için, doğru ipuçları ve doğru tekniklerle yapmak gerekir. Doğru makyaj malzemeleri ile ev ortamlarında yapabileceğiniz ve cildinizin daha kusursuz görünmesini sağlayan bir makyaj stilidir. Sivilce izleri, siyah noktalar, yanık izleri, gözenekler ve leke gibi cilt problemlerine izlemek için genellikle gelin adaylarına porselen makyaj yapılır. Genel olarak porselen gelin makyajı, yapıldığı zaman daha kalıcı ve göz alıcı olur.

PORSELEN MAKYAJ EV ORTAMINDA NASIL YAPILIR?

Makyaj yapmak için öncelikle makyaj malzemeleri arasından fondöten ve pudra cildinizle aynı renk olmalıdır. Bu makyaj malzemeleri uygulandığı zaman cilt üzerinde doğal bir görüntü sağlanmazsa, porselen makyaj olmaz. Şeffaf bir pudra ile cildi makyajı hazırladıktan sonra cilt üzerinde bulunan kusurları kapatıcı ile kapatmak gerekir. Makyajın amacına göre aydınlatmak istediğiniz bölgeleri belirleyebilirsiniz. Gece makyajında genel olarak ışık, elmacık kemiklerinin üzerinde toplanırken, gelin makyajında ise gelinlik ve saçın modeline göre ışık farklılık gösterebilir. Saçlarınızın verdiği gölgeler ile makyajınız ışığı gölgeleyebilir, aynı zamanda gelinliğiniz çok sadeyse yüzünüz abartılı bir makyaja sahip olabilir. saç provası yaparken, porselen makyajı genellikle duvak ile beraber yaptırmak daha iyi bir sonuç sağlar. Işıkların ve saçtaki gölgelerin nereden geldi bilinerek porselen makyaj tamamlanır. Spot ışıkların fazla olduğu aydınlık mekanlar için, yapılacak porselen makyajların da ışık altında yapılması önemli bir detaydır.

Porselen makyaj yapmak için ihtiyacınız olan bazı temel makyaj malzemeleri bulunur. Bu makyaj türünde ten görünümü oluşturmak oldukça önemlidir. Böylelikle makyaj bazı, kişinin ten rengine uygun fondöten, şeffaf pudra, ten renginden bir ya da iki ton açık bir kapatıcı ve şeftali tonlarında bir allık ile kusursuz bir porselen makyaj yapabilirsiniz. Göz makyajı için takma kirpik, rimel ve eyeliner yeterli olacaktır. Dudakların rengi için öncelikle göz makyajının rengine karar vermeniz gerekir. Göz makyajı koyu ise ruj her zaman açık tonlarda olmalıdır. Göz makyajı açık bir renk tonunda ise dudaklar bordo ve kırmızı renginde olabilir. 


PORSELEN MAKYAJ NASIL TEMİZLENİR?

Porselen makyajı temizlemek için, makyaj esnasında kullanılan özel makyaj ürünleri büyük bir hassasiyetle çıkarılmalıdır. Makyaj temizlemek için güvenilir ve kaliteli yüz temizleyici jel yada makyaj temizleyicisine ihtiyaç vardır. Makyaj temizleme pamuğunu, makyaj temizleme suyu ile iyice ıslattıktan sonra cildinizde beş saniye kadar bekletmeli ve ardından pamuğu kaydırarak nazik bir şekilde porselen makyajınızı temizleyebilirsiniz. Temizleme işlemi bittikten sonra tonik ve bakım kremleri ile günlük bakım rutininizi uygulayabilirsiniz.

Genel olarak makyaj temizleme suları sadece cilt için üretilir. Göz çevresi ve dudakların yapısı cilt üzerindeki diğer bölgelere göre daha hassas bir yapıdadır. Böylece bu bölgeleri temizlemek için özel olarak üretilmiş olan ürünlerden yardım alabilirsiniz. Tek bir ürün ile makyaj temizlemek için, kullanmak istediğiniz ürünün göz çevresine ve dudaklara uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Porselen makyajı temizlerken sert hareketlerden kaçınmak gerekir. Her makyaj sonrasında temizleme işlemi yaparken, cildi daha hassas ve narin bir şekilde temizlemek gerekir. 

PORSELEN MAKYAJ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Porselen makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken temel adımlar bulunur. Genel olarak gece makyajı yapılacaksa eğer, porselen makyaj malzemeleri kullanırken dikkat edilmesi gerekir. Gündüz vakitlerinde porselen makyaj yerine normal ve doğal makyaj türlerine yönelmek görünüm açısından daha iyi olacaktır. Makyaj malzemelerini kullanmaya başlamadan önce cildi güzel bir şekilde temizleyip nemlendirmek gerekir. Porselen makyaj yaparken makyaj malzemelerini sırasıyla kullanmak, makyajın kalıcı olması açısından büyük bir önem taşır. Ürünleri doğru ve sırasıyla şekilde uygulamaya özen göstermeye dikkat etmelisiniz. Porselen makyaj yapılmadan önce ve sonra yapılması gereken detaylara dikkat edilmelidir. Makyaj kullanıldıktan sonra yoğun bir makyaj olduğu için gözeneklerinizi güzel bir şekilde temizleyip ve makyaj kalıntılarından güzelce arındırmayı ihmal etmemelisiniz. Cildinizi güzel bir şekilde temizledikten sonra mutlaka nemlendirici bir krem ile cildinizi nemlendirmeye özen gösterebilirsiniz.